ponedjeljak, 04 Septembar 2017 18:16

Travnik nocna utrka 2017. Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB-a

U subotu 26.08.2017. u Travniku je održana druga „Pharmamed Travnik noćna utrka“, koju je i ove godine organizovao Centar za edukaciju mladih uz pomoć brojnih sponzora i organizacija među kojima je i Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB.


U praktikovanju zdravog načina života mora postojati red i dobar balans, tako da zdrav način života mora uključivati fizičku aktivnost (sve se više podiže svijest o važnosti redovne fizičke aktivnosti za sve generacije), zdravu ishranu, dovoljno odmora i sna, i naravno socijalnu interakciju, shodno tome Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB je i ove godine uzeo aktivno učešće kako u utrci, tako i sa promotivnim štandom.

Građanima su bile dostupne informacije o zdravim stilovima života kao i o važnostima zaštite i unapređenja zdravlja. S tim u vezi, dijelili smo promotivni materijal na sljedeće teme (pravilan način ishrane, oralna higijena, redovna fizička aktivnost, kako živjeti sa šećernom bolešću, bolesti kardiovaskularnog sistema, reci ne drogama i dr.)

Ovim načinom edukacije želimo da što više mladih ljudi stekne zdrave životne navike, te da dobiju informacije i savjete od stručnjaka i na taj način unaprijede kvalitet života.